Janeček: Křivdu z voleb budu řešit ve Štrasburku. Do politiky nejdu, možná zápas v thaiboxu

Chtěl se stát prezidentem, stopku mu ale vystavilo předčasně už Ministerstvo vnitra, když mu neuznalo velkou část občanských podpisů. Miliardář Karel Janeček bojoval i před Ústavním soudem, ale marně. Křivdu, kterou teď cítí, hodlá hnát hodně vysoko, dokonce k Evropskému soudu pro lidská práva, to už mu ale stejně místo na Pražském hradě nezajistí. A tak si známý matematik a vizionář po náročné kampani, jež vyšla vniveč, alespoň užívá volnější režim. Redakce Expresu ho během několika dní potkala už na druhém večírku, ačkoliv ten poslední v chodovské PlayZone aréně, kde slavil narozeniny esportový tým Entropiq, byl o něco klidnější než párty v baru One Club po prezidentských volbách. Alespoň jsme měli čas si Karlem Janečkem sednout bokem a zeptat se ho nejen na dění posledních měsíců, ale také na plány do budoucna.

projít na článek

Janeček se nevzdává a žádá u Ústavního soudu o odložení prezidentských voleb

Tvrdí, že má dostatek platných podpisů, nicméně jde mu prý především o veřejný zájem

projít na článek

Nejdůležitější zpráva prezidentských voleb: Končí dekáda ostudy. Mladí dostali naději, že bojovat za demokracii má smysl

KOMENTÁŘ ONDŘEJE ŠIMÍČKA | Ve čtvrtek večer jsem si konečně řekl: Jo! Je to za námi. Kampaň druhého kola prezidentských voleb byla únavná. Jsem příznivec standardní politiky, parlamentní demokracie. Máme za sebou nejspíš nejvyhrocenější dva týdny v novodo

projít na článek

Do prezidentské volby prošlo devět kandidátů. Janeček, Diviš a Březina se proti vyřazení odvolají

Takto vysokou chybovost nelze statisticky dost dobře vysvětlit, říká Janeček k rozhodnutí ministerstva vnitra

projít na článek

Boj o hrad: Dvě místa pro tři

Výzkumy ukazují, že ani jeden z trojice favoritů nemá druhé kolo voleb jisté. Začíná zápas o vše. S jakou strategií do něj jdou?

projít na článek

Hokejový zápas

Srdečně děkujeme HC Vítkovice Ridera za bezplatné poskytnutí vstupenek pro děti z našeho zařízení, které si hokejový zápas nesmírně užily, přestože bohužel domácí tým nezvítězil. The post Hokejový zápas first appeared on ddu.cz.

projít na článek