Jak si sestavit vlastní počítač

I když by se někomu mohlo zdát, že je počítač něco velice složitého, není tomu ve skutečnosti tak. Jistě, součásti, které jsou k jeho výrobě použity, si nikdo doma na koleně nevyrobí, programy si vesměs nenaprogramuje, ale sestavit si počítač z jednotlivých komponent, to zase až tak zapeklitý oříšek být nemusí. Protože takový počítač je ve chvíli, kdy jsou k dispozici jeho součásti, vlastně jenom složitější stavebnicí. U níž jenom stačí vědět, co vzít, kam to umístit a s čím to propojit, aby byl výsledek takový, jaký má být. A pokud byste usoudili, že jste v tomto ohledu dostatečně fundovaní, proč byste se tohoto úkolu nemohli zhostit klidně i vy sami? A jak na to? V první řadě si je třeba pořídit potřebné součásti, operační systém a také vhodné nářadí. Tedy procesor, základní desku, operační paměti, grafickou kartu, SSD či HDD disky, napájecí zdroj a počítačovou skříň s chlazením. S výběrem vhodných dílů Vám rádi pomůžeme. A když to máme? Pak se procesor umístí do patice, zapojí se operační paměť, na procesor se instaluje chladič, připojí se SSD disk a případně dedikované grafické karty, zapojí se napájecí kabely ze zdroje do základní desky, grafické karty, SSD disk a chlazení a komponenty se nakonec instalují do počítačové skříně. A když je tak učiněno, je sestava připravena ke spuštění a následnému používání. Zbývá už jenom nainstalovat operační systém a otestovat stabilitu. K čemuž lze využít buď instalační DVD nebo si vyrobit bootovací USB flashdisk. A pak už je počítač takový, jak si ho obvykle představujeme, kompletní a připravený k užívání. A jsou-li tu použity odpovídající a kvalitní komponenty a práce je dobře odvedena, můžeme se těšit na to, že nám bude tento přístroj prokazovat stejně dokonalé služby jako ten, který bychom si koupili hotový u odborníků. Protože jak postupují při sestavování počítačů profesionálové? Přece úplně stejně. Jen mají více zkušeností, a proto jim to zabere méně času. Méně času než laikům, kteří na tom stráví při prvním pokusu možná i půl dne.

projít na článek

Debilní počítač

The post Debilní počítač first appeared on Nejlepší české vtipy.

projít na článek

Jak vyčistit počítač?

Čištění software Pokud uběhl již nějaký čas od chvíle, kdy jste provedli audit veškerého software, který máte nainstalovaný v počítaci, je nejlepší začít ve Správci úloh. Článek Jak vyčistit počítač? se nejdříve objevil na Generator-hesel.cz.

projít na článek

Nejlepší brýle proti modrému světlu na počítač a proč si je vlastně pořídit?

Práce (nebo zábava) u počítače má často své nesporné výhody a benefity, ale nelze pomíjet ani odvrácenou stranu. Tou je například jednostranné namáhání některých částí našeho těla, které může časem vést k různým vleklým zdravotním problémům. Nejčastěji je

projít na článek

Hedera Spa Clinic s.r.o.

O Vaše maximální pohodlí se postarají odborníci z Hedera Spa Clinic s.r.o., kteří Vám pomohou vybrat vhodné procedury a sestavit individuální plán. Používáme pouze materiály a zařízení nejvyšší kvality.

projít na článek

Víme, jaký počítač budete potřebovat na spuštění Hogwarts Legacy

Čarodějnické akční RPG vychází na současné generaci 10. února, předobjednat na CZC.cz si jej můžete už nyní.

projít na článek