ICAO: LKCS, IATA: JCL aneb, jak se neztratit ve zkratkách…

Každé letiště na světě má od Mezinárodní organizace pro civilní letectví (ICAO) přiděleno jednoznačné čtyřmístné označení, tzv. kód letiště. Tyto kódy se používají ve veškeré oficiální dokumentaci, komunikaci, leteckých mapách apod. Kód letiště podle ICAO má systematickou strukturu: čtyřmístné označení je ve tvaru SSLL, kde SS je označení státu a LL je označení letiště v daném státu.  Letiště České Budějovice má přidělený ICAO kód LKCS. IATA kódy se používají pro označení letišť v letových řádech aerolinek, rezervačních systémech, označení zavazadel apod. Tyto kódy přiděluje Mezinárodní asociace leteckých dopravců, nemají žádnou strukturu a nejsou tedy přidělovány nijak systematicky, nicméně se snahou co nejvíce korespondovat s názvem daného letiště. Tak tedy Letiště České Budějovice: ICAO: LKCS a nově IATA: JCL foto Václav Soukup Článek ICAO: LKCS, IATA: JCL aneb, jak se neztratit ve zkratkách… se nejdříve objevil na Letiště České Budějovice.

projít na článek

Zpátky do sedel aneb ohlédnutí za Motosalonem 2024

Ve dnech 29.2. 3.3.2024 se na brněnském výstavišti uskutečnil Motosalon 2024, kde jsme měli prezentaci zaměřenou na přestavby tříkolek Spyder a Ryker pro tělesně postižené a také na to, že tyto stroje mohou být alternativou pro motorkáře, kteří i přes sv

projít na článek

Pod Povidlí pokličkou, aneb jak se vaří v Povidlu

Přemýšleli jste už někdy, komu projde pod rukama Vaše objednávka, než se uvelebí u Vás doma? To budete koukat!

projít na článek

Opar na rtu aneb virus Herpes simplex I

Oparů neboli herpesů je celá řada. My se nyní v našem článku soustředíme na podrobnosti o oparu na rtu. Co to vlastně opar na rtu je a hlavně jak se ho co nejdříve zbavit?

projít na článek

Kovodělná řemesla v čase míru i války

V sobotu 20. 6. 2020 proběhla v areálu Památníku Jana Žižky z Trocnova akce pro veřejnost nazvaná Kovodělná řemesla v čase míru i války aneb středověké kovářství a zpracování barevných kovů.

projít na článek

Kondylomata aneb genitální bradavičky

Genitální bradavice jsou kožní výrůstky v tříslech, genitáliích nebo anální oblasti. Mohou mít různou velikost a tvar. Některé vypadají jako ploché bílé skvrny, jiné jsou hrbolaté a vypadají jako malé shluky květáku. Někdy nejsou vůbec viditelné.

projít na článek