Hrachová kaše

Hrachová kaše je klasický staročeský pokrm, který přetrval až do současné české kuchyně. Kaše je připravována vařením hrachu ve vodě a k její přípravě lze použít jak hrách zelený, tak žlutý, a jak sušený, tak (řidčeji) čerstvý.

projít na článek

Vánoční hrachová polévka od babičky

Štědrovečerní, vánoční hrachová polévka se podává všude tam, kde moc nechutná rybí ;). Hrachová polévka... Příspěvek Vánoční hrachová polévka od babičky pochází z Videorecepty

projít na článek

Recepty na hrachovou polévku

Hrachová polévka má své milovníky, ale i odpůrce. Co člověk, to jiná chuť a jiný názor, takže těžko mluvit za všechny. Jisté je, že hrachová polévka je pokrm hodně specifický svou chutí a vůní. Chcete-li si ji připravit, mám tu pro vás několik receptů růz

projít na článek

Bramborová kaše

Je bramborová kaše pouze obyčejná příloha? Nebo se jedná o vysokou gastronomii? Ať tak či onak, kouzlo božské bramborové kaše spočívá v kombinaci kvalitních ingrediencí a v co nejmenším možném opracování špičkové základní suroviny, a sice brambor.

projít na článek

Krupicová kaše

Pohádka mládí je slovní spojení, které v nás vyvolá vzpomínku na krupicovou kaši. Krupicová kaše je nejčastěji konzumována právě v dětském věku. Jedná se o lehce stravitelný pokrm. Svým složením je však kaše vhodná také pro dospělé a pro sportovce.

projít na článek

Tempura

Tempura je japonské národní jídlo, jehož základem je moučka tempurako, která se rozmíchá s ledovou vodou v takovém poměru, aby vznikla kaše trochu hustější než palačinkové těsto.

projít na článek