Exkurze do Sotheby’s Vídeň

Dne 12.9.2023 navštívili žáci oboru Starožitník pod vedením Mgr. Šuráňové Vídeň. Exkurze začala v katedrále sv. Štěpána a následně se všichni pěší chůzí přesunuli k vídeňské pobočce aukční síně Sotheby’s, kde měli domluvenou exkurzi s přednáškou. Poté šli k Hofburgu, kde probíhala slavnostní vojenská přehlídka rakouské a polské armády k příležitosti ukončení druhého tureckého obléhání, které bylo 12.9.1683. Žáci navštívili i Kunsthistorisches museum Wien. Celá exkurze byla ukončena v Paláci secese( Wiener Secessionsgebäude), který si prohlédli zvenčí, ale i prostory uvnitř pavilonu. Ze zastávky Karlsplatz se všichni metrem vrátili zpátky na Wien Hauptbahnhof a odtud odjeli zpátky do Brna. The post Exkurze do Sotheby’s Vídeň appeared first on Střední škola tradičních řemesel - Brno.

projít na článek

Exkurze Vídeň pro 1. ročníky 27.9.2023

Příspěvek Exkurze Vídeň pro 1. ročníky 27.9.2023 pochází z Střední škola cestovního ruchu a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky

projít na článek

Vánoční Vídeň

UNO City, Hundertwasserhaus, vánoční trhy a mnoho dalšího z Vídně viděli účastníci exkurze do hlavního rakouského města.

projít na článek

Exkurze v THK

Dne 6. prosince po 4. vyučovací hodině se žáci septimy společně s panem učitelem Marečkem zúčastnili exkurze v THK. Nejprve jsme v zasedací místnosti zhlédli krátkou prezentaci o firmě a její historii.

projít na článek

Exkurze Praha pro 4. ročník

Příspěvek Exkurze Praha pro 4. ročník pochází z Střední škola cestovního ruchu a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky

projít na článek

Terénní exkurze v Bílých Karpatech

Na začátku května byla v oblasti Slovácka zaznamenána migrace ohroženého druhu dačických gymnazistů (více o migraci těchto živočichů viz článek Zoologická exkurze). Druhý ročník, sexta, několik septimánů a jedna třeťačka navštívili CHKO Bílé Karpaty.

projít na článek