Elektrický zubní kartáček pro zdravý úsměv

Proč je lepší? Zatímco při běžném čištění vykonáte zhruba 500 – 600 pohybů za minutu, elektrické kartáčky jich zvládnou zhruba 8000, některé i jednou tolik. To už je rozdíl třídy, kterého ručním čištěním jen těžko dosáhnete.Co ještě umí? Mezi další výhody patří i užitečné funkce, které usnadňují čištění a zvýší jeho efektivitu: ·        Časovač – ruku na srdce, čas potřebný k důkladné dentální hygieně často ošidí každý z nás. A jen málokdo přesně ví, jak dlouho touto činností přesně stráví. Některé kartáčky nehlídají jen časový limit, ale umí ho i rozdělit do několika částí. ·        Funkce–  některé modely kromě klasického čištění „umí“ i leštění zubů nebo masáž dásní, u dalších máte zase na výběr náhradní, různě tvarované hlavice. ·        Senzor tlaku– velmi užitečná funkce, která hlídá, abyste přílišným tlakem při čištění neublížili neublížili svým zubům a především dásním.Jste citlivka? Při výběru se můžete rozhodovat mezi dvěma typy kartáčků – sonické nebo rotační. Při výběru se primárně řídíme citlivostí zubů a dásní.Sonické kartáčky jsou vhodné i pro zuby citlivější, protože pracují na principu drobných vibrací, hlavice kartáčku se tedy neotáčí. Čištění je tak jemnější, protože směs zubní pasty nebo ústní vody a slin se dostává do prostor mezi zuby jen touto jemnou vibrací, přenášenou z těla kartáčku do štětin hlavice.Rotační a oscilačně-rotační kartáčky naproti tomu používají krouživý, mechanický pohyb kolem zubu, podobně jako při čištění ručním. Jsou tak sice z principu věci účinnější (krouží kolem každého zubu zvlášť), ale i „drsnější“ k zubům a dásním, takže se doporučují především lidem s bezproblémovými zuby a především dásněmi – ty citlivější by totiž mohly poškodit.Příslušenství Není výjimkou, že zakoupený kartáček využívá celá rodina, což je možné díky velkému výběru náhradních hlavic v nabídce jsou i dětské, s extra jemnými štětinami. Na zvážení je pak nákup dalšího „těla“ kartáčku podle potřeb a zvyklostí rodiny. Dalším využívaným doplňkem může být i cestovní pouzdro, které vám umožní jednoduchou a hygienickou přepravu kdekoliv, kam se vydáte.   Článek Elektrický zubní kartáček pro zdravý úsměv se nejdříve objevil na Fundlacek.

projít na článek

Jak často bych měla vyměnit zubní kartáček? Při návštěvě zubní hygieny mi doporučili kupovat nový kartáček 4x za rok, není to zbytečné? (Pavlína D, Praha)

Vaše zubní hygienistka má pravdu. Všeobecně platí, že zubní kartáček by měl být vyměněn za nový přibližně každé tři měsíce. Ale  může se stát, že je nutné kartáček vyměnit i dříve - pokud kartáček jeví příznaky opotřebení v podobě roztřepených vláken, vym

projít na článek

Zubní kartáček není vše - pomůcky ústní hygieny které možná neznáte

 Pro zachování zdravých zubů musíme tedy dbát především na stoprocentní prevenci, k čemuž nám však klasický zubní kartáček nestačí.

projít na článek

Musím používat mezizubní kartáček, když už mám sonický zubní kartáček? (Petr L, Liberec)

Ano, určitě. Sonický zubní kartáček bohužel neumí vyčistit mezizubní prostory. Efektivně vyčistí jen plošky přístupně běžnému manuálnímu zubnímu kartáčku. Mezizubní prostory proto musíte dál čistit jednou denně mezizubními kartáčky nebo zubními nitěmi.

projít na článek

Používám sonický zubní kartáček. Jakou pastu mám při čištění sonickým kartáčkem používat? (Ivan Ř, Brno)

Pro sonické zubní kartáčky je vhodné používat zubní pasty bez pěnidel (SLS) a s nízkou abrazivitou (neboli RDA). Sonické kartáčky mají vysokou frekvenci kmitů, proto je vhodné používat také zubní pasty a gely s nižší brusností (RDA okolo 30). Určitě není

projít na článek

Zdravý zoubek

Ráda bych Vás informovala, že se ve čtvrtek 2.3.2023 bude ve školce program "Zdravý zoubek". Prosím, aby si děti přinesly vlastní kartáček na zuby. Nejpozdější příchod do školky je v 8:20.

projít na článek