Do středu ostrova Gran Canaria

A co všechno uvidíte? Skutečné TOP ze středu ostrova!  Zelený zemědělský sever - bývalá přístavní vesnička s obydlenými jeskyněmi - vinařská oblast - sopečná kaldera Bandama s výhledy na Las Palmas - tradiční kanárská města a architektura - sněžné jámy - rekreační oblasti v horách - výjezd na nejvyšší horu - borovicové lesy - kanárský trhovec (fakultativně) - výhledy na Roque Nublo, Bentayga a ostrov Tenerife (za dobrého počasí) - nenáročný trek ke skále Roque Nublo - město na dně centrální kaldery s mandlovou cukrárnou - nejmenší a nejvýše položené kanárské město - skanzen bydlení v jeskyních - kostel v jeskyni -  sopečný kráter Pinos de Gáldar - pole. lesy, údolí -  eukalyptové lesy - zelená údolí s krásnými lesy - bazilika Nuestra Seňora del Pino + slavná balkonová ulice v městečku Teror. 

projít na článek

Další požár na Gran Canaria, hoří na východě

V době, kdy úřady ohlásily úspěšný zásah proti požáru v oblasti Tejeda a Artenara ve středu ostrova Gran Canaria , informuje civilní ochrana o dalším intenzivním požáru na východě ostrova. Tentokrát hoří v oblasti Cazadores, na svazích nad městem Telde.

projít na článek

Výročí invaze Francise Drake na Gran Canaria

Pokus o dobití Las Palmas, který se odehrál dne 6.října 1595, se zapsal do dějin ostrova Gran Canaria a celého Španělska. Součástí snahy o ovládnutí Gran Canaria bylo i vylodění Angličanů v Atguineguínu a jejich vyhnání původním kanárským obyvatelstvem. 

projít na článek

V únoru se na Gran Canaria konají cyklistické závody

Ve spor tovním  kalendáři  ostrova Gran Canaria se v únoru 2018 objevil nový cyklistický závod. Koná se pod názvem  EPIC GRAN CANARIA   a jeho součástí je i noční závod v Maspalomas.

projít na článek

Silný požár na severozápadě Gran Canaria

Na Gran Canaria hoří.  Lesní požár, který vznikl v sobotu v lokalitě La Peña Juncalillo ( mapa ), na vrcholcích ostrova Gran Canaria, stále není pod kontrolou. Evakuovány byly již tisíce lidí z desítek obcí okresů Tejeda, Artenara a Gáldar.

projít na článek

Podzimní rovnodennost na Roque Bentayga

Již se stalo tradicí, že vláda (cabildo) ostrova Gran Canaria organizuje na dny jarní a podzimní rovnodennosti výstupy ke skále Roque Bentayga (1.404 mnm) ve středu hor Gran Canaria. Cílem je pozorování východu slunce právě v dny, kdy přichází jaro a nebo

projít na článek