Co znamenají pupínky

Jakmile na pokožce zpozorujete cokoli neobvyklého, nemávejte nad tím rukou, ale pátrejte po tom, co by to mohlo být! Pokud si nejste jistí nebo vás problém trápí delší dobu, domluvte si schůzku s dermatologem a nechte se prohlédnout. Zkušený odborník pozná, kdy by se mohlo jednat o něco vážnějšího, a poradí vám vhodného specialistu.

projít na článek

Pupínky na hýždích

Červené pupínky na hýždích trápí velkou skupinu naší populace. Tento problém je způsoben tím, že většinu času trávíme sezením. Toto sezení pokožce na hýždích moc nesvědčí. Dalším důvodem tvorby červených pupínků je nošení spodního prádla z umělých vláken.

projít na článek

Červené pupínky na jazyku

Červené pupínky na jazyku mohou být průvodním příznakem infekčního onemocnění nebo příznakem snížené imunity. Také se však může jednat o pouhé podráždění papil na jazyku určitou potravinou. Každopádně se jedná o nepříjemné potíže především u dětí.

projít na článek

Červené flíčky a pupínky pod okem

Červené flíčky a pupínky pod okem mohou mít různé příčiny. Zhoršení stavu pokožky může způsobit stres či velké vypětí, změna kosmetiky, návštěva kosmetického studia, sauny, ale i chlorovaná voda v bazénu a soláriu. Alergenem může být například i jídlo či

projít na článek

Šupiny na genitáliích

Trápí vás otok, zarudnutí a svědění intimních partií? Jste muž, nebo žena? Mykóza pohlavních orgánů totiž netrápí jen ženy. Objevily se vám na penisu červené pupínky či puchýřky? Pokud ano, zabraňte dalšímu šíření infekce a včas zahajte léčbu.

projít na článek

Ekzém v tříslech

Vyrážka je častým příznakem různých onemocnění. Jedná se o náhle vzniklé kožní projevy, které se mohou vyskytovat kdekoliv na těle. Mohou mít podobu drobných plochých červených skvrnek nebo vypadají jako pupínky, puchýře či hrbolky. Z nich se později moho

projít na článek