Co musíte vidět v Londýně!

Londýn by měl jednou za život navštívit sám každý. Střed Anglie nabízí pro turisty spoustu zajímavých míst, ať už historických, přírodních nebo kulturních, které rozhodně stojí za to navštívit. Do Londýna se jde navíc dostat poměrně snadno, seženete levné letenky, nebo pokud nejste příznivci létání, i jízdenky na autobus. A co byste tedy měli v Londýně rozhodně navštívit? Tower Bridge Jeden z architektonických zázraků Londýna, který byste rozhodně měli navštívit. Most pochází z 19. století, takže e nejedná o památku z příliš dávné historie, nicméně na Tower Bridge můžete obdivovat podrobné detaily a krásnou architekturu. Most je pohyblivý, aby se mohl zvednout, když pod ním potřebují proplout lodě. Můžete z něj vidět na širokou oblast Londýna, například na London Eye nebo kopuli katedrály sv. Pavla. Pokud navštívíte vnitřek věže Tower Bridge, vychutnáte si výhled na Londýn z výšky více než sto metrů. Warner Bros. Studio Tour London Milujete Harryho Pottera? Pak by vám tohle místo rozhodně nemělo uniknout. Vevnitř toho uvidíte tolik, že vám to vystačí na dlouhé hodiny prohlídky. V těchto studiích totiž vzniklo všech osm filmů Harryho Pottera. Uvidíte originální kulisy, jako je Příčná ulice, Nebelvírská společenská místnost nebo Gringottovu banku. Samozřejmostí jsou i originální kostýmy. Navštívit můžete i nástupiště 9 a ¾ a svezete se dokonce Bradavickým expressem! London Eye London Eye, neboli Londýnské oko, je jednou z ikonických turistických atrakcí Londýna. Tohle obří ruské kolo se nachází přímo v centru Londýna a je vysoké 135 metrů. Nachází se zde 32 prosklených kabin a okruh trvá zhruba kolem 30 minut. Londýnské oko vám poskytne nezapomenutelný rozhled široko daleko po celém Londýně. Další tipy na to, co musíte rozhodně vidět v Londýně, najdete na Londýn aneb důvody k návštěvě této metropole zeleneslevy.cz. Článek Co musíte vidět v Londýně! se nejdříve objevil na Unreel.

  • Web: Unreel
  • Aktualizace: 27.1.2024
projít na článek

Jan Kreisinger a Roman Novotný reprezentovali ČR na OH v Londýně

Dvěma atletům našeho klubu se v předchozím období podařilo kvalifikovat na OH 2012 v Londýně. A to Romanovi Novotnému ve skoku do dálky a Janu Kreisingerovi na nejdelší běžecké trati - maratónu.

projít na článek

CO NESTIHLA ČS. CYKLISTIKA V LONDÝNĚ, NA TO UŽ PŘIPRAVUJE MLADÉ

POZOR NA SILNICÍCH, POJEDE PELOTON REGIONEM ORLICKA Je to takřka symbolické – na jedné straně jsou milióny příznivců českých barev na vrcholících olympijských hrách v Londýně vděčni za každou medaili naší výpravy, na straně druhé zítra v pátečním odpoled

projít na článek

10 dokumentů o módě, které musíte vidět

Každému začínajícímu fotografovi, který chce fotit módu, kladu na srdce, jak je důležité se v rámci tohoto průmyslu vzdělávat po všech stránkách. Seberealizace je jedna z nejdůležitějších věcí, kterou pro […] Zdroj

projít na článek

Třetí český jachtař jede do Ria

Dne 18. července 2016 bylo oficiálně potvrzeno, že surfař Karel Lavický, účastník olympiády v Londýně, který dosud figuroval jako náhradník, jede do Ria, kde bude závodit ve třídě RS:X.

projít na článek

Nepodceňujte svou bezpečnost, buďte vidět!

Chraňte sebe, svého koně i psa a buďte vidět i za šera. Pomocníkem vám budou tyto reflexní prvky!

projít na článek