Boží království je jako… - Daniel Huvar

Jak lze co nejlépe a nejvýstižněji charakterizovat Boží království? Co to vůbec je? Co je jeho hlavním atributem? Na co se Ježíš snaží poukázat ve svém podobenství o pokladu v poli a na co v podobenství o vzácné perle? V čem je mezi těmito dvěma podobenstvími rozdíl? Co nám říkají o Božím království? Co nám říkají o jeho hodnotě? Co nám říkají o naší hodnotě?

projít na článek

Řekni nám, kdy to bude - Daniel Huvar

Jak Ježíš odpovídá svým učedníkům, když se ho ptají na to, kdy bude zbořen chrám, na znamení jeho příchodu a skonání věku? Chce své učedníky vyděsit? Na co je upozorňuje? Proč je tak důležité, aby se evangelium dostalo ke všem lidem před tím, než nastane

projít na článek

Stát, nebo království (boží)

Čemu věří čeští politici a jak to ovlivňuje jejich rozhodování

projít na článek

Tisícileté království

Co je to tisícileté království? Kdy a kde bude tisícileté království? Pojem „tisícileté království se v Bibli nevyskytuje. Lze ho však odvodit z verše kralovali s Kristem tisíc let. Uviděl jsem, jak z nebe sestupuje anděl, který měl klíč od [] The post Ti

projít na článek

Bohoslužby pro děti na Zderaze

Náboženská obec Církve československé husitské při kostele sv. Václava na Zderaze zve děti a jejich rodiče na další bohoslužbu připravenou pro děti na neděli 7. ledna 2024.Další termíny bohoslužeb pro děti jsou do června: 4.2., 3.3., 14.4., 12.5. a 9.6.

projít na článek

Akce na Hoře Matky Boží v roce 2023

Přehled akcí na Hoře Matky Boží v roce 2023, na které srdečně zveme, je uveden v příloze. U některých (Duchovní obnovy, exercicie,...) je třeba se předem přihlásit.

projít na článek