Boj s nádorovými buňkami probíhá v těle každého z nás, říká imunoložka. Co ovlivňuje imunitní systém?

Sobota 4. února bude Světovým dnem boje proti rakovině. Co je jeho smyslem? „Poukázat na to, že ten boj vedeme všichni spolu. Vědci v laboratořích se snaží zlepšit naše poznání a vyvinout nové technologie. Lékaři každý den léčí pacienty. Je to systém, který se snaží to, co vnímáme jako fatální onemocnění, dovést do stavu, kdy budeme o nádorových onemocněních hovořit jako o nemocích, které dokážeme léčit,“ říká imunoložka Jitka Palich Fučíková.

projít na článek

Unikátní léčba kloubů kmenovými buňkami

Bolí Vás klouby po celém těle a bolest se stává čím dál méně snesitelná? Je možné, že trpíte artrózou. Podle nejnovějších klinických studií bylo zjištěno, že se již využívá nová léčba proti postupující degeneraci kloubů, která spočívá v aplikaci koncentrá

projít na článek

Jak udržet kyselé a zásadité látky v těle v rovnováze

Jak udržet kyselé a zásadité látky v těle v rovnováze Jak udržet kyselé a zásadité látky v těle v rovnováze se zabývá kniha Pryč s kyselostí od Kurta Tupperweina. Je to publikace, která se zabývá kyselými a zásaditými látkami v těle a tím, jak si je udrže

projít na článek

Modifikované probiotické bakterie by mohly pomáhat s léčbou autoimunitních onemocnění

Tým profesora Francisca J. Quintana z amerického Harvardu vyvíjí unikátní postup, jak tlumit autoimunitní reakce v mozku. Ty představují zásadní prvek při vzniku různých neurodegenerativních onemocnění. O výzkumu publikovaném v časopise Nature píše web 10

projít na článek

Domácí likér z aronie

Aronie je označována jako super potravina – obsahuje cukr (glukózu, sacharózu, fruktózu), pektin, vitamíny A a C, vitamíny skupiny B (B1, B2, B6), vitamíny E, F, K a flavonoidy, minerály (železo, měď, bor, mangan, molybden, fluor). Černé jeřabiny jsou boh

projít na článek

Krůtí maso

Krůtí maso je jemné a křehké, je zdrojem plnohodnotných bílkovin, minerálních látek a vitamínů. Kvalitu masa ovlivňuje krmení, druh a stáří zvířete. Krůtí maso označujeme jako bělomasé. Barvu masa ovlivňuje podíl krve a barviv, maso ze stehen je tmavší ne

projít na článek