Archeoskanzen Trocnov se prezentoval na 57. ročníku MFF v Karlových Varech

Na začátku července zástupci Jihočeské centrály cestovního ruchu reprezentovali Jihočeskou filmovou kancelář na 57. ročníku prestižního Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. Velmi nás těší, že na setkání s předními profesionály filmového průmyslu byl představen i Archeoskanzen Trocnov.

projít na článek

Navštivte nový Archeoskanzen Trocnov

Část Archeoskanzenu se letos v dubnu otevřela široké veřejnosti! V září a říjnu 2023 vás o víkendech a během státních svátků v rámci komentovaných prohlídek provedeme ve vybraných časech horní částí nového Archeoskanzenu Trocnov – zemanským dvorcem.

projít na článek

Nejdiskutovanější róby z Karlových Varů: Jitka Čvančarová a Andrea Verešová zaujmou každý rok

Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech je jednou z nejvýznamnějších kulturních akcí. Zahajovací ceremoniál, bujaré večírky, filmové premiéry, to jsou příležitosti, při kterých známé osobnosti podléhají nemilosrdnému oku módní policie. A tyto mode

projít na článek

Výstavba archeoskanzenu Trocnov

V rámci webu Jihočeského muzea jsme spustili nové stránky, na kterých naleznete aktuální informace z průběhu výstavby Archeoskanzenu Trocnov, virtuální prohlídku nebo fotografie.

projít na článek

Trocnovské slavnosti 2023

Jihočeský kraj a Jihočeské muzeum v Českých Budějovicích Vás srdečně zvou na Trocnovské slavnosti, které se konají 8. – 9. září 2023 (pátek a sobota) v areálu Památníku Jana Žižky z Trocnova a Archeoskanzenu Trocnov (Trocnov 14, 373 12 Borovany). Akce je

projít na článek

Válka a vojenství v době Jana Žižky (10. 6. 2023)

Jihočeské muzeum v Českých Budějovicích, Gléva Jana Smiřického ze Smiřic a Sub Utraque vás srdečně zvou na již tradiční událost, která se koná v sobotu 10. června 2023 od 10:00 hodin v areálu Památníku Jana Žižky z Trocnova (Trocnov 14, 373 12 Borovany).

projít na článek