27. března 2024 Kousek nebe

režie: Michael Koch, Švýcarsko/Německo 2022, 136 minutAčkoli Marco pochází z nížin, je to statný chlapík. Nyní pracuje jako pomocník u horského farmáře Aloise v odlehlé švýcarské alpské vesnici a dokonce i u stolu štamgastů v místním hostinci se lidé pomalu učí oceňovat tohoto člověka, který si objednává pouze ledový čaj. Anna je místní vesnická dívka, která má z předchozího vztahu dceru Julii. Někteří pochybují, zda tento nový vztah bude fungovat – nikoli však Marco nebo Anna. Vezmou se. Jejich láska je něžná a krásná. Sice ji nedokážou plně pochopit, ale vyjadřují ji prostými slovy. Důvěra mezi nimi roste a jejich něha přetrvává. Štěstí, které cítí při každém doteku, překonává jen teplo, které je cítit při pohlazení krávy. Ale brzy se stává, že Marco stále častěji ztrácí kontrolu nad svými impulsy. Lidstvo a příroda se ve filmu Michaela Kocha jedinečným způsobem prolínají. Jeho dílo, poháněné kongeniální normálností neprofesionálního hereckého obsazení, sleduje rytmus ročních období s klidnou přesvědčivostí, která je navzdory okolnostem prosta hysterie – i když tělo i duše jsou plné napětí.

projít na článek

Organizace školního roku 2023/2024

Období školního vyučování ve školním roce 2023/2024 začne v pondělí 4. září 2023. Vysvědčení s hodnocením za 1. pololetí bude žákům předáno ve středu 31. ledna 2024. Vyučování ve 2. pololetí bude ukončeno v pátek 28. června 2024. Podzimní prázdnin

projít na článek

Valná hromada

POZVÁNKA Výbor TJ Sokol Ořešín, z.s. svolává na čtvrtek 14. března 2024 valnou hromadu, která se bude konat v prostorách budovy v Rakovcích, Drozdí 6 od 18,30 hod. Program: 1. Zahájení, jednací řád, volba komise mandátové a návrhové 2.

projít na článek

6. 3. 2024: Daruj krev s VKV

Organizační tým VKV ve spolupráci s hematologicko-transfuzním oddělením Vsetínské nemocnice připravuje další pokračování akce s názvem Daruj krev s VKV. V podstatě jde o skupinové darování krve, do kterého se může zapojit kterýkoliv z účastníků našeho pro

projít na článek

PF 2024

Všem našim pacientům přejeme do nového roku 2024 hodně štěstí, lásky, radosti a především pevné zdraví! The post PF 2024 appeared first on smartMED - MUDr. Jana Klečková, praktický lékař Praha 3.

projít na článek

Zvětšujeme prostory v salónu

Ve dnech 28. února až 2. března u nás probíhá rekonstrukce, kosmetický salón bude znovu otevřen 3. března.

projít na článek