Ukrajina zasáhla průmyslový objekt v Belgorodské oblasti, hlásí gubernátor

Ruská Belgorodská oblast u hranic s Ukrajinou hlásí útok ukrajinských sil na průmyslový objekt, prohlásil to gubernátor oblasti Vjačeslav Gladkov. O jaký objekt jde, neupřesnil. Gubernátor také uvedl, že v regionu bude dál platit vysoký stupeň teroristického nebezpečí, a to na neurčito.

projít na článek

Ukrajina kvůli Rusku zvažuje bojkot olympiády, Česko by uvítalo variantu startu pod neutrální vlajkou

Ukrajina bude nadále a intenzivně přesvědčovat lídry sportovních federací, aby zachovali současné sankce a kvůli invazi nedovolili startovat Rusům a Bělorusům v soutěžích, potažmo kvalifikacích a na olympijských hrách v Paříži. Český olympijský výbor bojk

projít na článek

Fascinující Čína (video): skopové připravované způsobem typickým pro chuejský národ v autonomní oblasti Ning-sia

V autonomní oblasti Ning-sia na severu Číny žije národ Chuejů. Na rozdíl od svého okolí se hlásí k muslimské víře. Proto zde velkou část spotřebovaného masa představuje skopové, které se místní naučili dokonale připravovat.

projít na článek

Průmysl v závěru loňského roku hlásí evidentní zpomalení

V prosincových číslech z domácího průmyslu se již výrazněji projevila negativa, která v posledních měsících hlásí předstihové ukazatele a statistiky z německého průmyslu a které lze ve třech slovech shrnout termínem slábnoucí zahraniční poptávka.

projít na článek

Náš nový web se hlásí o slovo.

Dovolujeme si Vás přivítat na našem novém webu. Budeme Vás zde informovat o Last minute nabídkách charterů jachet, plavbách a v Rádci Vám zkusíme přiblížit některé naše zkušenosti z pobytu na moři. V  rezervačním formuláři můžete vyhledat a rovnou si zare

projít na článek