Léta si vědci mysleli, že jde o vyhaslou sopku. Pak se ale spustili do kráteru a zůstali v šok

Bizarní stavba postavená před stovkami let. Vědci si dlouhé roky mysleli, že jde o další vyhaslou sopku. Pak se ale spustili do kráteru a zůstali v šoku. Pyramida, která byla pojmenována El Volcán se nachází v Peru. 

projít na článek

Chápete, jak mohou stát tyto záhadné obří kameny? Vědci nenašli vysvětlení, proč se nezřítí

Záhadné obří kamenné útvary, které jsou k vidění na celém světě a vědci pro ně nemají vysvětlení. Místa, kde štíhlý balvan nejistě balancuje na podstavci a přesto nespadne. Vědci nechápou, jak je možné, že se nezřítí. 

projít na článek

Pacifiku nečekaně zmizel ostrov. Vědci jsou zdrcení. Druhy, co na něm žily, byly zcela neznámé

Když se v roce 2015 vynořil v Pacifiku nový ostrov, vědci zajásali. Každý nový ostrov poskytuje neocenitelné příležitosti pro zkoumání. Život pacifického Hunga Tonga Hunga Ha'apai byl však krátký. Po sedmi letech si ho oceán vzal zpátky. Ve vlnách zmizel

projít na článek

Manželé pleli záhon a zjistili, že léta šlapali po zlatém pokladu. Vědci jsou z nálezu zmatení

Málokdo by čekal, že při otravném plení zahrady lze místo slimáků najít také 63 zlatých a jednu stříbrnou minci ražených od konce 15. do 16. století. Takové štěstí měla rodina z okresu New Forest v Hampshire v jihovýchodní Anglii v roce 2020.

projít na článek

Vědci zrekonstruovali podobu královny Kleopatry: Tvář, která se objevila, jim přijde nedůležitá

Patří mezi nejslavnější egyptské panovnice. Zobrazuje jí tisíce uměleckých děl, byly o ní napsány stovky knih, natočeny desítky filmů a dokumentů, i přesto, že vědci stále netuší, jak v reálném životě vypadala. To je královna Kleopatra.

projít na článek

Ruští vědci ozářili starou kopuli kostela a užasli. Paprsky odhalily skutečný zázrak

Záhad není nikdy dost. Platí to i v případě obří stavby pod starou pevností. Objevili ji ruští vědci a hned se pustili do práce. Začali ji ozařovat, aby se o ní dozvěděli více.

projít na článek