Dave Clark Five Bits And Pieces

Kapela Dave Clark Five patřila k nejúspěšnějšímu exportu Velké Británie v 60. letech. Po Beatles a Rolling Stones zejména v Americe skórovali neuvěřitelně dlouhou sérií hitových singlů postavených buď na dupavém tanečním rytmu nebo na harmonických baladických vokálech. Jedním z největších byl hit Bits And Pieces. Dave Clark byl bubeník, doprovodný zpěvák a především leader kapely, který jako jeden z mála muzikantů v té době dobře ošetřoval také finanční a právní zázemí kapely. Jedním z jeho „fíglů“, jak udržet práva kapely pod jednou střechou, bylo i to, že je jako spoluautor podepsaný na všech vlastních písních kapely, ať už se na nich podílel nebo ne (jaká dohoda mezi členy kapely v tomto směru panovala, není dodnes známé). Tak je spoluautorem právě i hitu Bits And Pieces, který napsal sólový zpěvák a klávesák kapely Mike Smith. Bits And Pieces měla těžkou úlohu navázat na jedničkový hit kapely Glad All Over, který ji vystřelil na první pozice žebříčků, odkud sesadil hit Beatles I Want To Hold Your Hand a spustil tak módní spekulace novinářů, jestli londýnský hitový  styl střídá ten liverpoolský. To ovšem nevadilo dívčímu triu Supremes, když slečny písničku vzápětí natočily na své album cover verzí nazvané A Bit Of Liverpool. Bits And Pieces každopádně splnila svou roli, do první desítky se probojovala ve většině žebříčků (USA, Velká Británie, Kanada, Irsko, Holandsko, Austrálie a další). Singl byl typický pro zvuk Dave Clark Five té doby, důraz na základní rytmus bicích podpořený tenorovým saxofonem a jednoduchou, ale nosnou basovou linkou, silný hlavní zpěv s „nakřápnutým“ hlasem Mike Smitha a vokální opakovačky ostatních členů. To byl rock and rollový recept, který v podání Dave Clark Five zabíral stoprocentně. Navíc si kapela vymyslela mezi zpěv do meziher choreografii, kdy začali na pódiu na místě pochodovat. Fanouškové si rychle zvykli to po nich opakovat – a parkety tanečních sálů rychle braly za své, proto organizátoři koncertů, resp. majitelé tančíren prý kapele zakazovali hit hrát. The post Dave Clark Five Bits And Pieces appeared first on Oldies Radio Online.

projít na článek

Mimoň Dave 5-7let - 0,00 Kč

Půjčovné na 1-3 dny nebo víkend: 200KčVratná kauce: 300Kč

projít na článek

VOTD Award nomination

Omg, its a streak! D.A.S commercial is nominated for the VOTD Award. Im blessed I have worked on such successful pieces last year.

projít na článek

Můj neminimalistický plán

Letos jsem se rozhodla, že si udělám radost a pořídim si více bund a kabátů. Je to celkem neobvyklý předsevzetí v dnešní době, kdy vládne minimalismus a všichni si naopak slibují, že budou nakupovat míň, ale já si holt vždycky musim vymyslet něco extra.

projít na článek

Czech History Night

On May 23 there was another traditional evening for our students of Czech language. We try to make every Czech night thematic and since on May 1 and 8 the Czech Republic celebrated a significant holiday, we did not have to look for a theme very far. We ch

projít na článek

Prague Souvenirs

Running a Segway tour company, we often get questions about where to get the best souvenirs. Prague like any big city has a lot of cheap and nasty souvenir shops littered throughout old town. If it’s a magnet you want, then that’s the place to go. However

projít na článek