GASTROINOVACE.cz - FOOD & BEVERAGE MAGAZINE

Nejlepší gastronomický portál s top informacemi pro odborníky v gastronomií. Na portály naleznete informace o provozu, ale také novinky. Marketing pro gastronomii a sociální sítě.

projít na web

Italské risotto. Recept

Pravé italské risotto nemá nic společného s rýžovým pokrmem se zeleninou nebo masem, bohatě zasypaným strouhaným Eidamem a ve školní jídelně podávaným zpravidla s kyselou okurkou. Risotto je nejběžnějším způsobem přípravy rýže v Itálii. Rizoto pochází ze

projít na článek

Jaké jsou trendy v gastronomií pro rok 2023?

Trendy proč se vůbec musíme zabírat trendy? Je to vlastně něco, co je pro nás měřitelné a ukazuje nám směr kam se posunout? Houby, kefír a TikTok, maso z pastevního chovu a fúze různých kuchyní, ale také hnutí za zdravou půdu, designové obaly potravin a š

projít na článek

Papírový doklad o zdravotní způsobilosti k práci v potravinářství je konec.

Potravinářské průkazy skončí Papírovým dokladům o zdravotní způsobilosti k práci v potravinářství, známým jako potravinářský průkaz, zvoní umíráček. Ve Sněmovně leží návrh na jejich zrušení. Platnost dokladů mnohdy není časově omezená a jejich vypovídac

projít na článek

Praha by totiž mohla přijít o své místo, které je na seznamu Michelin

Zdeněk Pohlreich je zděšen. Ministerstvo Ivana Bartoše otálí a Česko se řítí do mezinárodní gastro ostudy Česko se řítí do další ostudy, a to mezinárodní velikosti. Tentokrát jde přímo o gastro ostudu. Praha by totiž mohla přijít o své místo, které je na

projít na článek

Vánoční večírky budou !

Firemní zaměstnanci se mohou těšit i na dárky [the_ad_placement id=za-obsahem] Pandemie covidu-19, nucené home office, omezené kontakty s kolegy. To vše už je naštěstí za námi, Mnozí zaměstnanci se proto těší, že se konečně po třech letech budou moci se s

projít na článek

Trendy současné gastronomii

Jakým směrem se vyvíjejí trendy? Udržitelnost je stále nedílnou součástí potravinářských trendů, stejně jako byla klíčovým potravinářským trendem předchozích let. Dostupnost surovin pěstovaných zodpovědným způsobem s nižšími dopady na životní prostředí n

projít na článek

Dárek v olivové podobě se bude vašim blízkým hodně líbit Článek partnera

Bonboniéra už rozhodně patří dvacátému století, dnes se dávají k narozeninám a jmeninám trochu jiné dárky. Pořád ale mohou být jedlé, tomu se samozřejmě nebrání. A ideálně ruku v ruce se zdravým životním stylem, jenž je dnes hojně diskutovaným tématem. Ží

projít na článek

Fine dining neboli zážitková gastronomie

ine dining, česky zážitková gastronomie, je momentálně velký hit ve způsobu stravování. Proč? Protože lidé, návštěvníci restaurací, nyní více než dříve prahnou po zážitcích. Chtějí jídlo vnímat všemi smysly, a tak si ho také prožít. Buďte mezi prvními, kd

projít na článek

Směs na topinky z mletého masa

Rychlá pikantní směs z mletého masa, sterilované papriky a dalších surovin nejlépe podávaná na čerstvě opečených topinkách z klasického chleba. Rychlá pikantní směs z mletého masa, sterilované papriky a dalších surovin nejlépe podávaná na čerstvě opečený

projít na článek

Kolik bude stát letos med?

Část názvu článku „Cena medu“ většina z nás zná ze staršího českého filmu o záchraně dítěte, na které spadl včelí roj. Tento text je o tom, jak se tvoří cena medu v rámci prodeje ze dvora, a o tom, jaké faktory ovlivňují výnosy medu. Každý rok totiž čelím

projít na článek

Dáme jídlo bojuje s poptávkou.

Společnosti Dáme jídlo, která ke dveřím zákazníků rozváží pokrmy z restaurací po celém Česku, pandemie koronaviru z hlediska poptávky spíše pomohla. Současná válka na Ukrajině však naděje na lepší výsledky smetla ze stolu. „Byl bych rád, Článek Dáme jídl

projít na článek

Mléčný celerovo-jablkový koktejl

  Přemýšlíte, co dobrého a zároveň zdravého si dát ke svačině, nebo jak si zpestřit snídani? Co třeba mléčný koktejl? Nejenže je nenáročný na přípravu, zároveň skvěle zasytí, a díky bezpočtu různých variant a kombinací můžete popustit uzdu své fantazii.

projít na článek

Česnekové placky a chřestový salát podle

Tento recept se skvěle hodí nejen jako hlavní chod, ale i jako vydatný předkrm. Klasický pomeranč můžete zaměnit i za pomeranč červený nebo grep.   Tento recept se skvěle hodí nejen jako hlavní chod, ale i jako vydatný předkrm. Klasický pomeranč můžete

projít na článek

Pesto z česnekových výhonků, pacibulek a chilli papričky

Pacibulky mají intenzivní česnekovou chuť a jsou ostřejší než samotné výhonky, jejich rozemletím v poměru 2 :1, 2 díly pacibulek, 1 díl výhonků, si tak můžeme připravit pesto, které zcela nahradí stroužky česneku. Pestem, připraveným podle tohoto receptu,

projít na článek

Tatarák bez masa. Pochutnejte si na řepě s estragonovým olejem.

Tatarák, podobně jako carpaccio, nemusí být jen masový, ale třeba i z rajčat, okurek – nebo červené řepy. S rostoucími teplotami navíc přijde nemasová verze k chuti možná ještě víc než originál. Tatarák, podobně jako carpaccio, nemusí být jen masový, ale

projít na článek