Zážitková gastronomie

Zážitková gastronomie je způsob stravování, kdy host očekává nějakou formu prožitku, nejlépe však všech smyslů, aby odcházel plný dojmů. Nejedná se pouze o drahé luxusní podniky, ale dají se sem zahrnout i podniky například nabízející přípravu steaků na lávových kamenech, či stravovací zařízení s otevřenou kuchyní. Zážitková gastronomie nemá hranice a záleží pouze na provozovateli a jeho zkušenostech, jak tuto formu stravování uchopí. Člověk vnímá všemi smysly, touží po prožitku, toto je cílem zážitkové gastronomie. Zážitková gastronomie v kuchyni se týká nejen pokrmu samotného, ale i jeho skladby, uspořádání a toho, jak je prezentované na talíři. Sebemenší detail zde hraje důležitou roli. Člověk vnímá jídlo zrakem, vůní a v neposlední řadě samozřejmě i chutí. Úkolem zážitkové gastronomie je tedy uspokojit všechny naše smysly, teprve toto je umění. Z pohledu servisu, či obsluhy je úzce spojena se somelierem, který správným doporučením nápoje dotváří celkový dojem z pokrmu. Ani role číšníka v této činnosti není zanedbatelná. Šokovat zákazníka, pobavit ho a vyhovět všem jeho přáním, právě tak by měl číšník prezentovat své dovednosti. Prostředí v restauraci, která chce provozovat zážitkovou gastronomii, musí být nezapomenutelné, neopakovatelné a jedinečné. Všechny tyto položky zážitkové gastronomie se musí vzájemně doplňovat a jedna bez druhé nemůže fungovat. Tento způsob stravování má velkou budoucnost. Od samého začátku se však setkává s nepochopením u většiny klientů, neboť tento zážitek je pro zákazníka samozřejmě dražší. Další překážkou je obrovský problém sehnat kvalifikovaný personál, jehož schopnosti by odpovídaly požadované profesionální úrovni. Zdroj Wikipedia Na přehled akcí ZDE >>>> Zážitková gastronomie Alan Remeš Gastronomický večer akce zážitkové gastronomie řízená degustace, pětichodové menu s kvalitními víny. vstupenky na tuto akci zážitkové gastronomie můžete objednat ZDE >>>> The post Zážitková gastronomie appeared first on ZÁŽITKOVÁ GASTRONOMIE.

projít na článek

Gastronomický večer LAHODNÁ ZVĚŘINA

Zážitková gastronomie Na 20. ledna připravujeme další gastronomický večer na téma zvěřinový podzim pět chodů jídel, pět kvalitních vín. další informace  ZDE >>>> zážitková gastronomie Alan Remeš gastronomický večer The post Gastronomický večer

projít na článek

GASTRONOMICKÝ VEČER

ZÁŽITKOVÁ GASTRONOMIE Gastronomický večer je akce zážitkové gastronomie, jindy také nazývaná jako snoubení vína s pokrmem, kterou pořádáme několikrát v roce. Jedná se o pětichodové menu, ke každému chodu se podává víno odpovídající chuti pokrmu. Některé a

projít na článek

Kalendář gastronomických akcí

konání gastronomických akcí Kalendář gastronomických akcí ZÁŽITKOVÁ GASTRONOMIE Pravidelně pro vás pořádáme gastronomické akce pod názvem GASTRONOMICKÝ VEČER. Jedná se o řízenou degustaci s výkladem o podávaných pokrmech a k nim přiřazená vína.         V

projít na článek

FRANCOUZSKÁ RESTAURACE ZA TŘICÁTÝCH LET

Zážitková restaurace GASTRONOMICKÝ VEČER Na 1.12.2018 od 19 hodin jsme pro Vás opět připravili akci TENTOKRÁT BYCHOM VÁM RÁDI UKÁZALI FRANCOUZSKOU RESTAURACI PŘED STO LETY U NÁS. V S T U P >>>> The post FRANCOUZSKÁ RESTAURACE ZA TŘICÁTÝCH LE

projít na článek

Gastronomický večer V KLÁŠTEŘE TEPLÁ

21.5.2022 pro vás opět uspořádáme akci zážitkové gastronomie pod názvem GASTRONOMICKÝ VEČER Akce zážitkové gastronomie pod názvem GASTRONOMICKÝ VEČER. Jedná se řízenou degustaci s pětichodovým menu, ke každému chodu je přiřazeno kvalitní

projít na článek