Netradiční mentor

Jste zaseknutí s námětem článku nebo třeba hledáte chyby v kódu? Bára Hlavicová v blogu nedávno na příkladu copywritingu popsala využití netradičního mentora v podobě gumové kachničky: „Mám kamaráda kodéra. Jednou jsem ho navštívila v kanclu a na jeho stole jsem našla maličkou kačenku. Jiří (ten kamarád) mi vysvětlil: ‚To je programátorská kačenka. Pomáhá, když ti v kódu něco nefunguje. Mohla bys s tím otravovat kolegu, ale ty ne. Ty si vezmeš kačenku, vylezeš na balkon a vysvětlíš jí, co máš za problém. A jak jí to říkáš, najednou ti dojde, že máš řešení.“ Technika Rubber duck debugging, o které je řeč, vychází z knihy The Pragmatic Programmer, kde je zmíněná právě coby pomocník při hledání a opravování chyb ve zdrojovém kódu. Jak ale Bára píše, využití najde i v jiných situacích.

projít na článek

Vánoce

Šťastně a veselé, poněkud netradiční Santa Claus se nám vkradl do auta nikoliv přes komín, ale skrz autorádio:)

projít na článek

Prváci zasedli do lavic už v srpnu

  Studentům prvního ročníku přichystalo letos naše gymnáziu netradiční uvítání v podobě třídenního předstudijního soustředění angličtiny.

projít na článek

Perníčky

Vánoční cukroví není sice moje parketa, ale letos jsem se pustila po letech do perníčků. Pro vnoučata. Slíbila jsem andělíčky, ale musela jsem vymyslet i jiné, trochu netradiční vzory.

projít na článek

HOLLY PŮLNOČNÍ MĚSÍC - hračky a další humorné vyprávění

Ke hraní se psem můžete využít cokoliv, tím rozvíjet dál jeho schopnosti a věřte, že zaměstnaný pes je holt zaměstnaný pes:-). Video s další netradiční hračkou, určitě vyloudí úsměv na tváři.

projít na článek

Bydlení ve stylu loft

Bydlení ve stylu loft je oblíbené mezi umělci, kreativními jedinci a lidmi, kteří hledají netradiční a inspirativní prostředí. Je to způsob, jak propojit průmyslovou estetiku s moderním bydlením a vytvořit si unikátní domov.

projít na článek