Katolický proud, generace osamělých běžců, poezie po roce 1989

Příspěvek Katolický proud, generace osamělých běžců, poezie po roce 1989 je publikován na Pravopisně.cz.

projít na článek

Jak jsme objevili radost z recitace aneb Poezie žije a vede se jí nadmíru skvěle…

V roce 1999 byl 21. březen vyhlášen organizací UNESCO Světovým dnem poezie. U nás na gymnáziu jsme si letos udělali rovnou celý měsíc poezie! Malá chvilka poezie o velké – tak akci nazvali učitelé, kteří ji připravili.

projít na článek

Česká poezie od konce 2. sv. války do současnosti Poezie v 70. a 80. letech, normalizace, samizdatová, exilová poezie, oficiální poezie, písňové texty, český underground

Příspěvek Česká poezie od konce 2. sv. války do současnosti Poezie v 70. a 80. letech, normalizace, samizdatová, exilová poezie, oficiální poezie, písňové texty, český underground je publikován na Pravopisně.cz.

projít na článek

Den poezie 2016: Žádný člověk není ostrov aneb Lonesome no more!

Již 18. ročník celorepublikové akce Dne poezie v rámci našeho gymnázia se uskuteční v Knihovně města Ostravy na pobočce v Ostravě-Porubě, Opavská 6111 od 17.00 hodin. Rodiče, učitelé a všichni příznivci poezie, jste srdečně zváni.

projít na článek

Den poezie jako příležitost k setkání

Už tradičně se žáci i učitelé naší školy zapojují do celostátního festivalu s názvem Den poezie. A dělají to neobyčejně rádi. Příprava je náročná, bere spoustu času. Ovšem výsledek nakonec vždy stojí za to.

projít na článek

Česká poezie od konce 2. sv. války do současnosti Poezie od pol. 50. let do konce 60. let: M. Kundera, V. Hrabě, L. Novák, Květen, Host do domu

Příspěvek Česká poezie od konce 2. sv. války do současnosti Poezie od pol. 50. let do konce 60. let: M. Kundera, V. Hrabě, L. Novák, Květen, Host do domu je publikován na Pravopisně.cz.

projít na článek