Droždí patří mezi potraviny s vysokou výživnou hodnotou, neboť dokáže lidskému tělu dodat velké množství látek důležitých pro jeho správné fungování. Chuť klasického droždí bohužel není příliš oblíbená.
Melasa je zbytek po vycukernění cukrové řepy či cukrové třtiny. Používá se v likérnictví, na výrobu lihu, kyseliny citronové, droždí, k dalšímu vycukernění nebo na zkrmení, ale také jako zdroj uhlíku v pěstebních prostředích. Obsahuje asi 50 % cukru, kter
projít na článekHledáte recept na pravé makové buchty, které dělávaly babičky? Láďa takový našel. Věřte, že jiné buchty si ke kávě již nebudete chtít dělat. Ingredience: ½ kg polohrubé mouky 100 g cukru Půlka kostky droždí Tuk na pečení (třetina kostky) Ztužený pokrmový
projít na článek1 šálek zeleninového vývaru, 1 červená cibule, nakrájená, 2 stroužky česneku, nakrájené, 1 paprička jalapeňo, zbavená semínek a nakrájená na malé kousky (lze vynechat), 1 ½ pl kari koření, 1 hlávka květáku, očištěná a rozebraná na malé růžičky, 250 g zele
Podle tohoto receptu peču chléb již nějaký ten měsíc a moc nám chutná. Krása je i v jeho jednoduchosti a rychlosti. Nemusíte si zdlouhavě připravovat nebo shánět kvásek a hlavně si chléb můžete dochutit dle svých představ. Výhoda je i v tom, že těsto nemu
projít na článekPetrolej je známý především jako palivo do letadel a raket nebo jako náplň do kempinkových kotlíků a petrolejových lamp. Ovšem v tradiční východoasijské medicíně je petrolej známý jako účinný lék. Podle těchto asijských zvyklostí petrolej účinkuje nejen n
projít na článek