Dokdy musíte uhradit nedoplatek na pojistném po podání přehledu OSVČ pojišťovně?

S novým rokem přichází pro OSVČ řada povinností. Pokud nejsou v režimu pauální daně, jsou povinny podat přehled zdravotní pojiťovně. Jak dlouhá je lhůta pro uhrazení případného pojistného po podání tiskopisu?

projít na článek

Přiznání daně z příjmů fyzických osob (DPFO) za rok 2020

Přiznání daně z příjmů fyzických osob (DPFO) za rok 2020 Už v lednu jsme aktualizovali generování přiznání ve formátu pro elektronické podání, včetně přehledu pro ČSSZ. Jako vždy je funkce určena především živnostníkům, kteří uplatňují paušální výd

projít na článek

Neuvěřitelný růst zisků o 118 %! Specifická rizika přinášejí jisté výhody. Podaří se pojišťovně VIG výrazně navýšit dividendu pro rok 2023?

Pojišťovně VIG se daří. V prvním pololetí vzrostl zisk před zdaněním o neuvěřitelných 118,4 % a dosáhl 462 milionů eur. Není se čemu divit, protože zvyšování úrokových sazeb má reálný pozitivní dopad na zisky pojišťoven. Právě pojišťovny jsou společně s b

projít na článek

Na vedlejšák podniká nejvíce OSVČ v historii. Co s počty udělají změny paušální daně?

Ke konci roku 2022 působilo v Česku 455 tisíc OSVČ vedlejších, jedná se o nejvyšší počet v historii. Meziročně se jejich množství zvýšilo o více než 11 tisíc.

projít na článek

Změna v žádání OČR pro osoby OSVČ - stav k 02.04.2020

Vážené kolegyně a vážení kolegové, Ministerstvo průmyslu a obchodu včera večer změnilo způsob žádání o ošetřovné na děti a závislé osoby pro OSVČ. Všechny informace jsou na webu ministerstva.

projít na článek

Karty na přehledu faktur

Karty na přehledu faktur Přepracovali jsme přehled faktur pro rychlejší orientaci.

projít na článek